Køb her - hent i butikKundeservice: 33213030 1-3 dages levering Fragt fra 39,- 30 dages returret100% danskejet familievirksomhed
< 1 2 3 4 5 6 >

Fodtøj Mand

< 1 2 3 4 5 6 >
< 1 2 3 4 5 6 >

Hvad er det bedste vandrefodtøj?Det rigtige fodtøj er essentielt, når du begiver dig ud i naturen. Terrænet er ofte ujævnt, og her er det vigtigt, at skoen yder ordentlig støtte og griber jorden godt. Derfor har vi her på siden samlet de bedste vandrestøvler, vandresko og andet fodtøj til mænd. Vi har det bedste mærker som Ecco, Salomon og Haglöfs. Vi har blandt andet vandrestøvler til turen i skoven, bjergvandringen og de andre tidspunkter, hvor naturen er under fødderne og vandrestøvlen er et must. Gå på opdagelse i vores sortiment og find den sko, der passer bedst til dig og dit behov. Du finder vandresko til kvinder her.


Fodtøjets vigtigste funktion er at yde støtte, når du går. Der er dog mange måder, en sko kan yde støtte på. Der er forskel på, hvornår du skal bruge en vandresko, vandrestøvle, sandaler og gummistøvler. Det er vigtigt for os, at du finder den sko, der passer bedst til den tur, du skal ud på. Derfor har vi samlet gode råd og informationer her, så du kan komme godt fra start.

Vandresko eller vandrestøvle?


Skal du have en vandresko eller en vandrestøvle? Den største forskel på de to typer fodtøj er deres højde. Vandrestøvlen går op omkring anklen og yder derfor mere støtte her end skoen gør. Vi anbefaler vandrestøvlen, hvis du skal ud i meget kuperet terræn, har meget oppakning eller skal ud på en rute med meget stigning. Her er det essentielt, at anklen får støtte, således at foden uden problemer kan holde fast, selv når underlaget er ujævnt. Hvornår skal du så vælge en vandresko? Det skal du, hvis din vej primært er jævn, eksempelvis på en vandretur ved Vesterhavet. Den høje vandrestøvle er tungere end vandreskoen, og er der ikke behov for ekstra støtte omkring anklen, er den lette vandresko et godt valg.

Den bedste vandresål


En sål er ikke bare en sål. Der er især tre store forskelle at være opmærksom, når man ser på støvlens sål: fleksibilitet, tykkelse og form.
En sål kan være smidig eller solid. Her er det vigtigt at overveje, hvordan vandrestøvlen skal bruges. Den solide sål får dig til at stå jævnt - uanset, hvor ujævnt dit underlag er. Derfor er den solide sål god, hvis du skal bevæge dig i terræn med stigning, mange sten, klipper og andet, som kan forstyrre foden. Her vil vandrestøvlen sikre, at du kan bevæge dig problemfrit henover terrænet. Det er samtidig værd at overveje, at man i denne sko mister noget fleksibilitet. Skal du derfor ud på et let, fladt og blødt underlag - en skovbund, en sti, jord eller græs - skal du investere i en mindre sål, der giver dig den fleksibilitet og lethed, som dette terræn fordrer.

Vind og vejr


Mange af vores vandrestøvler er med en vandtæt membran. Det vil sige, at vandrestøvlen er konstrueret, så den er vandtæt og samtidig er åndbar. En sådan membran er essentiel at have, hvis vandrestøvlen skal benyttes steder, hvor der er stor sandsynlighed for regn. Er støvlen gennemblødt, er turen bare ikke ligeså sjov. Den vandtætte membran er et must, hvis skoen skal bruges heroppe nordpå, eller hvis du ved, at et regnskyl normalt ikke stopper dig. Så skal skoen heller ikke.
Hvornår er en vandtæt membran ikke nødvendig? Hvis du skal et sted hen, hvor der er en meget lille sandsynlighed for regn og der derimod er sol og varme, skal du prioritere en sko med god åndbarhed. Der forsvinder en smule åndbarhed, når skoen skal være vandtæt, det er svært at undgå. Vi har dog også de gode vandresko og -støvler til de varmere ture. Overfladen er her lavet af et åndbart materiale, hvor fugt og varme har mulighed for at komme ud. En sådan sko er eksempelvis oplagt til Caminoen.

Gode mærker med lækkert vandrefodtøj


Salomon er fra 1947, og de har specialiseret sig i sportsudstyr til udendørsbrug. Deres vandresko og vandrestøvler er blandt de mest populære og med god grund. Salomon har udviklet en sål med teknikken "Contagrip". Contagrip er designet, så det giver en enormt god stabilitet på jorden. Formen under sålen er udført, så sålen griber jorden, og du derfor står fast selv i vådt terræn. Dette design er svært at komme efter, og gør Salomons sko til nogle af de bedste. Især hvis du skal ud på en tur med mange sten, mudder og stigninger.
Ecco er et dansk mærke dannet i 1963. Eccos vision har siden starten været at skabe sko, der er formet efter foden. Foden skal definere skoens form - ikke den anden vej rundt. Eccos sko er i lækre materialer, og Ecco producerer både lækre hverdagssko og gode solide vandresko og vandrestøvler.
Teva er dannet med en vision om, at lade alle os almindelige mennesker have en chance for at komme med på eventyr. Teva blev kendt for deres sandaler. I dag laver de også mange andre sko, som bevarer det flotte og lette design, samtidig med at de giver god komfort og støtte. Deres sandaler er fortsat i verdensklasse.

Vedligeholdelse af vandrestøvler og vandresko


Når du har fået din vandrestøvle, vandresko eller andet fodtøj med hjem, skal du huske at passe på den. Mange af vores sko har en læderoverflade, og for at denne holder sig smidig og jævn, anbefaler vi, at du engang imellem behandler den med imprægnering. Ved sko der ikke er læder, anbefaler vi, at du benytter en overfladespray. Både smidigheden, åndbarheden og membranen har godt af denne behandling. Til gummistøvler anbefaler vi, at du giver den silikonebehandling. Det gør ligeledes, at den holder sig smidig. Når du passer godt på din sko, får den en lang levetid og opretholder sine funktioner på bedst mulig vis. Så kan du nyde mange ture!

Spørg os til råds!


Vi har detaljerede beskrivelser af produkter her på hjemmesiden, men er du i tvivl om noget angående vores sortimentet, eller de enkelte produkter, kan du altid komme forbi vores forretning på Frederiksberg eller i Kongens Lyngby. Vi har et personale parat, der glædeligt vil hjælpe dig. Du kan også kontakte os her. Held og lykke med din nye støvle, må den være fundament for mange gode oplevelser.