Køb her - hent i butikKundeservice: 33213030 1-3 dages levering Fragt til pakkeshop 39,- 30 dages returret100% danskejet familievirksomhed
< 1 2 >

Ski

< 1 2 >
< 1 2 >

Skisport - Der er mange måder at gøre det på


Skisport er en skøn måde at nyde vinteren på. Det er en fysisk udfordring, og du kan samtidig nyde det smukke vinterlandskab i bjergene. Den friske luft og højderne er helt unik, og der er intet, der kan sammenlignes med måden, du møder naturen på, når du står på ski. Det er ikke så underligt, at skisport er populært. Hvis du jævnligt står på ski, er det en stor glæde at anskaffe dig dit eget udstyr. På den måde får du det udstyr, der passer perfekt til dig. Det rigtige udstyr gør en kæmpe forskel for oplevelsen af at stå på ski. Du kan med det samme mærke, om dine støvler passer, og om dine ski er optimale for den måde, du står på ski. Se vores store udvalg og gode tilbud på langrendsski, skihjelme og tilbehør til skituren. Så er du sikret den bedste oplevelse!

Skisport er populært, og det er det måske netop fordi, der er så mange måder at gøre det på. Bare indenfor alpinskisport er der mange måder at gøre det på. Nogle er glade for de bløde pister i Sverige, andre er til skihop og de vilde off-pist-ruter på ujævnt og snedybt terræn. Det er meget forskellige oplevelser og kræver meget forskelligt udstyr ? og teknik. Udover alpinskisport kan du også vælge langrend. Her går du lange distancer enten jævnt eller opad. Sporten er knap så adrenalinpræget men er også fysisk udfordrende. Mange synes at langrend har en større meditativ effekt. Det gør langrend attraktivt.


Her bringer vi en guide til, hvordan du sikrer, at du får det bedste udstyr med i sneen. Så er du parat til at nyde bjergene.


Når du skal stå på pisterne - alpinskiSkiene - Alpinski er bredere end langrendsski, men skal du stå på en pist, hvor sneen udjævnes hver morgen, får du den bedste oplevelse ved at vælge smalle alpinski. Det skyldes at de smalle ski typisk er tungere og giver et bedre tyngdepunkt for dig på pisterne. De smalle ski skaber også mindre friktion, og derved øger det din mulighed for en høj fart på bjergsiderne. Der er også forskel på fleksibiliteten i skiene. De mere stive ski er gode til erfarne skiløbere, der typisk er voldsommere på pisterne. Her vil de stivere ski give en god modstand og balance.

Støvlerne - Mange siger, at støvlerne er det vigtigste for en god skioplevelse. Det skyldes, at en støvle, der ikke passer ordentligt, hindrer meget af bevægelsen og fleksibiliteten i ski og andet udstyr, du har anskaffet dig. Gode støvler er et godt udgangspunkt. To ting er vigtige at overveje her: størrelse og fleksibilitet. Du sikrer, at du har fået den korrekte størrelse ved at prøve inderstøvlen for sig. Passer den godt, så er du på rette vej.

Boot-fitting - Har du prøvet inderstøvlen, og synes du at den passer, men har du forsat problemer med skallen, så kan du få en boot-fitting i vores butik. Her opvarmer vi yderstøvlen i 10 minutter, og så får du den på med køleelementer. Kombinationen af varme/kuldechokket og presset fra din fodform gør, at skallen former sig perfekt efter din fod. Så får du den perfekte sko til din fod.

Fleksibilitet - Støvlerne skal kunne give sig, når du bevæger dig på pisterne. Fleksibiliteten varierer i støvlerne. Skal du stå på pister i jævnt terræn, eller er du ikke så vandt til at stå på ski, skal du have en af de mere fleksible støvler. Her har du mere føling med dine ski og bevægelser. Er du derimod glad for off-pist eller mere voldsom skisport, er en meget fast støvle det rigtige valg. En fast støvle hjælper med at afbalancere dine bevægelser.

Stavene - Det er vigtigt at bruge stave i den rigtige højde, hvis de skal hjælpe dig i sneen. En god regel er, at din overarm skal være helt lodret og din underarm hælde en smule under vandret, når du holder stavene uden støvler. Dog er det bedre at få nogle stave, der er et par centimeter for korte end et par centimeter for høje.

Goggles - Skibriller er stort set altid nødvendige. De indeholder UV-beskyttelse og beskytter dine øjne mod sneblindhed, når solen står højt. Er der dårligt vejr, holder de sneen ude og styrker din sigtbarhed. - I dårligt vejr vil det aldrig være nok med solbriller. Du skal dog være opmærksom på, at du helst ikke skal røre ved glasset på indersiden af brillen og kun, når det er nødvendigt, skal du røre glasset på ydersiden. Det skyldes at brillens egenskaber typisk sidder i en membran omkring glasset, som kan slides af ved for meget overfladebelastning, og det skader brillens egenskaber. De fleste af vores goggles har et anti-fog system, så dug går væk af sig selv, når du kommer udenfor og kører med brillen. Derfor er det ikke nødvendigt at tørre goggles af for dug.

Hjelmen - Husk hjelmen! Hjelmen er en vigtig makker i skisporten, og dens beskyttelse skal ikke undervurderes. De fleste hjelme yder ikke kun beskyttelse, men de giver også en god varme. Mange af hjelmene har varmepuder på ørerne - som kan tages af, hvis det bliver varmere.


Udstyr til langrendsski


Ski - Langrendsski er en del anderledes end alpinski. Der er mange forskelle på de to måder at stå på ski. Langrendsski er typisk længere og smallere end alpinski. Det gør dem lettere, og de er derfor nemmere at bruge over lange afstande. De smalle ski er ikke noget problem så længe du bruger de spor, der er lavet i området. Her vil terrænet være nogenlunde jævn og sneen stabil. Perfekt til smalle og lette langrendsski!

Sålen - Sålen er bunden af din langrendsski, og den kan også veksle meget i funktion og udseende. I dag er der en beklædning på midten af de fleste langrendsski. Enten er det i et ru materiale, der ligner fiskeskind i mønsteret. Det kan også være læder, som er en anelse mere jævnt. Begge dele øger stabiliteten i skiene og giver dem en bedre gribeevne i terrænet, hvilket hjælper dig med at komme fremad. Hvis ikke der er skind på dine langrendsski, skal du behandle dem med voks fra tid til anden, så de bibeholder gribeevnen.

Støvler - Støvlerne til langrend skal ligeledes være lette og fleksible, så du ikke tynges ned af udstyret, men kan bevæge dig let og lydefrit gennem landskabet. Vores støvler er lavet i lette materialer med god støtte omkring anklen og med stødabsorberende materialer i sålen.

Stave - Til langrend skal dine stave være en del længere end til alpinskisport. Den perfekte længde er skistave, som går dig op til armhulerne. Ved denne længde har du den bedste udnyttelse af stavenes potentiale.

Vedligeholdelse - Dine ski er designet i den perfekte balance mellem friktion og glidning, så de griber og samtidig lader dig køre stærkt. Derfor er det vigtigt, at du vedligeholder bunden. Det gøres med vores skivoks. Vi tilbyder en vedligeholdelsesbehandling af dine ski, hvis du kommer ned i forretningen. Du kan også købe skivoks her på siden.


Er du i tvivl om noget? - Spørg os til råds


Så er du klar til at begive dig ud i sneen. Er du i tvivl om noget, eller kunne du tænke dig en personlig vejledning, er du velkommen til at skrive, ringe eller komme forbi vores forretning. Vi er både på Frederiksberg og i Kongens Lyngby, og vi har et personale klar til at dele ud af personlig erfaring og ekspertviden. Så får du det udstyr, der passer bedst til dig.